Magazin
Željeznička stanica u Engleskoj stala s radom i otvorila vrata za 200 beskućnika Birmingham željeznička stanica u Engleskoj je zaustavila saobraćaj kako bi uslužila beskućnike uoči Božića. Preko 200 osoba je imalo priliku jesti obrok sa tri serviranja.

Na zabavi koja je organizovana na stanici su se pojavili DJ, pjevačice i Djed Mraz, a cilj okupljanja je bio pomaganje onima koji nemaju porodicu i osnovna sredstva, te želja da se svi osjete manje usamljenima za Božić.

Organizator događaja, Randhir Singh, je izjavio kako je njegov glavni cilj bio da pomognu ljudima koji se mogu osjećati usamljeno s obzirom da nisu sa svojim porodicama, te da bi volio naglasiti da se nada da će ove godine stepa samoubistava biti manja jer će se ljudi zbližiti.

Louise Gall je jedna od beskućnica koja je imala priliku jesti na stanici te je rekla kako joj se svidjelo što je imala gdje provesti večer te da je iznimno zahvalna organizatorima na prilici koju su svim beskućnicima pružili.

- Živim na ulici i da mi oni nisu pomogli, ne bih jela na Božić. Isprosila bih nešto sitno na ulici, ali to ne bi bilo dovoljno da se najedem - rekla je Louise.

Ostali clanci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.