Sport
Sportista bh. porijekla izbačen iz Olimpijskog sela zbog optužbi za sekusualno uznemiravanje Nakon što je ostvario plasman na Olimpijske igre, njega su tri žene optužile za seksualno uznemiravanje u periodu između 2013. i 2015. godine
#

Američki predstavnik u mačevanju bh. porijekla, Alen Hadžić, izbačen je iz Olimpijskog sela, jer je optužen za seksualno uznemiravanje, pa će trenirati odvojeno od ostalih takmičara.

Nakon što je ostvario plasman na Olimpijske igre, njega su tri žene optužile za seksualno uznemiravanje u periodu između 2013. i 2015. godine, prenosi Oslobođenje.

Kako prenose inostrani mediji, iako je istraga u toku, njemu je dopušten nastup na Olimpijskim igrama, pa je na kraju odlučeno da on sam putuje u Japan, da sam trenira i da bude smješten u hotelu, koji je 30 minuta udaljen od Olimpijskog sela.

Podsjetimo, Hadžić, koji je rođen u New Yorku, ali je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Goražda, uspješni je sportista. Zahvaljujući pobjedi na Kupu Sjeverne Amerike u mačevanju, on se kvalifikovao na Olimpijske igre u Tokiju.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.