Sport
Dončić priznao grešku i izvinio se zbog komentara u duelu protiv BiH: Bolji je pobijedio Velika košarkaška zvijezda i reprezentativac Slovenije Luka Dončić ispričao se zbog komentara na time-outu tokom utakmice protiv Bosne i Hercegovine na Eurobasketu.
#

Dončić je na posljednjem time-outu bio ljutit, psovao je i bacio flašu. Nisu ga uspjeli smiriti ni trener, ni saigrači.

Nije to bio Dončić na kakvog smo navikli, ali je izašao pred medije uoči duela s Njemačkom u četvrtom kolu i izvinio se zbog svojih komentara. Priznao je da je BiH bila bolji tim.

"Mislim da su moji komentari bili nepotrebni. To se događa kad izgubiš i kada si nervozvan. Svašta! Ispričavam se na tim komentarima. Bosanci su bili bolji, naš pristup i uvod u meč bio je loš. Pobjedio je bolji tim", rekao je Dončić, prenosi slovenačka Ekipa24.

Zvijezda NBA lige istakla je da je cilj Slovenaca što prije zaboraviti duel protiv BiH.

"Na kraju, to je samo jedan poraz. Sve i dalje ovisi o nama, šta ćemo napraviti u narednim utakmicama. Bio je to samo jedan meč. Poraz s Bosnom moramo zaboraviti i igrati dalje", dodao je Dončić.

Inače, Slovenija je već osigurala plasman dalje uz Francusku i Njemačku. Postoji samo jedna dilema, da li će u osminu finala BiH ili Litvanija.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.