-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Kraljevo: Poslije smrti pacijenta u čekaonici, ljekari uputili apel građanima

Muškarac star oko 65 godina koji je preminuo u nedjelju ujutru, dok je ispred Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice u Kraljevu čekao na pregled, tog jutra je, kako smo saznali, stigao u pratnji supruge i sina. Ljekari su odmah uveli ovog muškarca kako bi mu pomogli, ali nažalost nije mu bilo spasa.

Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, rekao je da je ovaj muškarac dovezen u teškom stanju, da je imao tešku kliničku sliku, da su ljekari sve pokušali, ali da nisu uspjeli da mu spase život.

On je još jednom apelovao na građane da se na vrijeme javljaju na preglede. Rekao je da spomenuti muškarac nije preminuo zato što je čekao u čekaonici, već zato što je njegova klinička slika bila veoma teška.

- OGLAS -

Mrvić je napomenuo da svakog dana od 8 do 22 sata, osam ljekarskih ekipa radi u Covid ambulantama, prenosi N1.

Inače, u Kraljevu se u Covid ambulantama svakog dana oko 600 pacijenata pregleda, a oko 500 njih se na koronavirus testira. U bolnici u Kraljevu u ovom trenutku hospitalizovano je 115 pacijenata i ono što je veoma loše je da je njihova klinička slika veoma teška.

Treba napomenuti da je najveći pritisak u Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice. Gužve su ogromne, a pacijenti dolaze već od jedan i dva sata noću, i čekaju kako bi predali uputnicu i knjižicu, i uspjeli da tog dana stignu na pregled.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA