1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Nezvanično: FK Željezničar preuzima nekadašnji trener Zrinjskog i Širokog Brijega

Do održavanja redovne sjednice Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar ostala su još dva dana, a nova “garnitura” ljudi koja bi trebala naslijediti odlazeći Upravni i Nadzorni odbor navodno je riješila jedno od gorućih pitanja u Zvorničkoj 27, a to je pitanje koje se odnosi na imenovanje novog šefa stručnog štaba.

Naime, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Faktor, ekipu Plavih koja je jesenju polusezonu završila na četvrtom mjestu premijerligaške tabele, preuzet će nekadašnji trener Zrinjskog i Širokog Brijega te aktuelni selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Slaven Musa.

Iako još uvijek nema zvanične potvrde o Musinom angažmanu, ona bi se trebala navodno desiti u narednim danima, nakon što se na redovnoj sjednici Skupštine izabere novo klupsko rukovodstvo, jer je početak priprema Željezničara zakazan za 12. januar 2019. godine.

- OGLAS -

Musa će tako navjerovatnije postati treći trener Plavih u ovoj sezoni, nakon što su prethodno ulogu šefa stručnog štaba obavljali Slobodan Krčmarević i Milomir Odović. Jasno je da Musu koji je osim Širokog i Zrinjskog trenirao mostarki Branitelj, GOŠK i Vitez očekuje težak posao na Grbavici.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA