12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

U čemu se voze okrunjene glave i političari: Britanska kraljica je apsolutni rekorder!

Najskuplji prijevoz ima britanska kraljica Elizabetha II! Njezin Bentley Arnage R ručni je rad koji košta nevjerojatnih 13.6 milijuna eura.

Političari i kraljevske glave plave krvi imaju potrebu prikazivati se ljudima iz naroda, ali od istog tog naroda nerijetko u su automobilima separirani blokovima kevlara, neprobojnim staklima, balističkom zaštitom najviše razine…

Njemačka tvrtka LeasingMarkt.de prikupila je podatke o najskupljim automobilima koje voze predsjednici i premijeri, prinčevi i kraljice – uglavnom, ljudi koji nas predstavljaju.

- OGLAS -

Najskuplji prijevoz ima britanska kraljica Elizabetha II! Njezin Bentley Arnage R ručni je rad koji košta nevjerojatnih 13.6 milijuna eura. U njezinu voznom parku mnogo je drugih vozila, ali nijedno nije ni blizu ovom paradnom.

Cadillac One ili Zvijer američkog predsjednika Donalda Trumpa ima cijenu od 1.3 milijuna eura i u odnosu na Elizabethin Bentley čini se poput Renault Twinga u odnosu na Mercedesovu S klasu.

Lexus LS 600h japanskog premijera Shinzu Abea košta oko 630.000 eura, Audi A8 L W12 Security njemačke kancelarke Angele Merkel koštao je porezne obveznike 494.017 eura, a kineski predsjednik Xi Jinping vozi se u domaćem Hongqiju L5 vrijednom 590.000 eura. Inače prijevod riječi Hongqui je crvena zastava.

Potom slijedi niz državnika koje voze u Mercedes-Benzu S 600 Guard (Bugarska, Finska, Indonezija…), čije je početna cijena 470.000 eura, a može rasti ovisno o potrebama, odnosno strahu dotičnog političara i želji da automobil bude zaštićeniji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin vozi se u ruskoj kopiji Rolls- Roycea, Aurus Senatu, a cijena nije poznata.

S druge strane, ima i onih skromnijih, pa se kanadski premijer Justin Trudeau vozi u Chevrolet Suburbanu vrijednom 49.000 eura, a korejski predsjednik Moon Jae-In jedini je pritom i ekološki svjestan – njegovo vozilo je Hyundai Nexo (69.000 eura), SUV na gorive ćelije vodika.

(autopress.hr)

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA