Sport
Američki nogometaš bh. porijekla suspendovan zbog falsifikovanja dokumenata Naime, Miljević je zbog male minutaže u MLS ekipi Montreal falsifikovao svoje podatke, a identitet mu je otkriven tek nakon što je policija stigla na utakmicu na kojoj je pljunuo igrača protivničke ekipe te se zatim i potukao.
#

Američkom nogometašu bh. porijekla Matku Miljeviću (22) doživotno je zabranjeno takmičenje u amaterskim rangovima u Kanadi nakon što je s falsifikovanim dokumentima dominirao u ovoj ligi.

Naime, Miljević je zbog male minutaže u MLS ekipi Montreal falsifikovao svoje podatke, a identitet mu je otkriven tek nakon što je policija stigla na utakmicu na kojoj je pljunuo igrača protivničke ekipe te se zatim i potukao.

Montreal bi sada mogao otpustiti Miljevića jer nije poštovao ugovor koji ima s klubom, dok nogometaš policiji mora objašnjavati zašto se tokom utakmica lažno predstavljao.

Inače, karijeru je počeo u redovima slavne Boce, potom je igrao Argentinos Juniorse, a bilježio je nastupe za reprezentacije Argentine (do 18 i 20 godina), kao i za selekciju Sjedinjenih Američkih Država (do 16 i 20 godina).

 

 

U avgustu 2021. godine potpisao je ugovor na tri i po godine s ekipom Montreala, ali je i tamo bio u drugom planu te je tokom aktuelne sezone odigrao samo osam utakmica.

Miljević je porijeklom iz Banje Luke, odakle se njegov djed preselio u Argentinu i porodica je nastavila tamo živjeti dok se nije krajem devedesetih zbog krize preselila u Ameriku.

Imao je priliku u karijeri birati između čak četiri reprezentacije (Amerika, Argentina, BiH i Hrvatska), a Hrvati su bili najbliži da ga dobiju jer je tokom 2018. godine čak započeta procedura za izdavanje pasoša mladom nogometašu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.