-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Tegeltija danas predlaže ime zadnjeg ministra, veće šanse Božoviću

Nezvanično, ishod je ovo sinoćnjeg sastanka koalicionih partnera iz RS u Banjaluci.

Prema našim saznanjima, Božović je, kao DNS-ov ministarski kandidat iz reda ostalih, dobio podršku SNSD-a, SP-a, Ujedinjene Srpske, kao i predsjednice RS.

Konačnu odluku trebalo bi danas u 11 sati da obznani predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

- OGLAS -

Kako saznajemo, predsjednik DNS-a Marko Pavić nije odustao od namjere da na ministarsku funkciju postavi Draška Aćimovića.

No, naši izvori tvrde da Pavić za svoj prijedlog nema većinu u Predsjedništvu DNS-a.

Podsjetimo, Tegeltija je potvrdio da je jučer tokom dana dobio dva pisma iz DNS-a u vezi sa njihovim kandidatom za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

“Moja lična očekivanja su bila da ću u toku današnjeg dana doći do jednog imena, međutim već u jutarnjm časovima stiglo je pismo od gospodina Pavića da DNS ostaje kod kandidata Draška Aćimovića i da ne treba da se obazirem na priču nekoliko članova DNS-a. Nekoliko sati poslije toga stiglo je i pismo od poslanika Nešića u kojem on konstatuje da i dalje ostaje kod prijedloga gospodina Božovića, i to je takođe njegovo pravo i mogućnost. Međutim, ono što mene zabrinjava jeste drugi dio tog pisma koje je uputio gospodin Nešić u kojem je eksplicitno naveo da u slučaj da kandidat za ministra bude gospodin Aćimović, da on neće glasati za izbor novog Savjeta ministara”, rekao je Tegeltija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA