2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Slišković: Nema nikakvog smisla da su kafići puni, a da na stadionima ne može biti gledalaca

Blaž Slišković, nekadašnji fudbalski velemajstor, a danas priznati stručnjak, ocjenjuje da je krajnje vrijeme da se navijači vrate na tribine bh. stadiona.

“Nekako su mi ove odluke, što se donese ili koje su na snazi, bezveze, da kafići rade i da su puni, a da ne može na tribinama biti gledatelja”, rekao je legendarni Baka za Avaz.

Također, otvoreni su i šoping centri, vjerski objekti…

- OGLAS -

“Tako je… Mislim da nema nikakvog smisla da se ne otvore i tribine bh. stadiona. Čudno, veoma čudna odluka koja nema smisla. Razgovarajte sa igračima, trenerima… Nije isto igrati utakmice sa i bez publike. Na kraju krajeva, ne moraju navijači na tribinama biti jedni na drugim, ali uz distancu se sigurno mogu vratiti. Neka na tribinama bude i 10, 20 ili 30 posto od kapaciteta, odmah je drugačiji ambijent. Prema tome, ja sam za to da se navijači pod hitno vrate, i radi ljubitelja nogometa, odnosno sporta, i radi samih igrača. I njima je drugačije, jer odmah neće imati osjećaj da igraju “prijateljske” utakmice, a vodi se pod prvenstvenu. Na kraju krajeva, i kad na televiziji gledamo utakmice bez navijača nemamo osjećaj prave utakmice, nego kao da je trening. Izgleda smiješno… No, nije na nama da odlučujemo”, konstatuje nekadašnji igrač i selektor naše reprezentacije.

Ipak, možemo sugerisati…

“Da, naravno, ali džaba nam je ako “neko” neće da donese takvu odluku”, zaključio je Slišković

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA