Sport
Arslan trojicu igrača poslao u juniorski tim da bi dao priliku klupskim nadam Guluzade i Aydemir nisu upisali nijedan nastup nakon što su zimus stigli, a ni Alispahić, koji se jesenas vratio na Bilino polje, nije previše igrao
#

Čelikov trener Cihat Arslan odlučio je trojicu nogometaša: Namira Alispahića, Turčina Selima Aydemira i Azerbejdžanca Amita Guluzadea, prebaciti u juniorski tim, jer, kakao je kazao u izjavi za Fenu, ima previše igrača na treningu.

Guluzade i Aydemir nisu upisali nijedan nastup nakon što su zimus stigli, a ni Alispahić, koji se jesenas vratio na Bilino polje, nije previše igrao.

- Velika je gužva, ima nas 28, a može igrati samo 11. Zato trebam malo smanjiti broj igrača na treningu, jer igrači koji na treningu ostanu sa strane gube volju za treningom. S njima ćemo nastaviti raditi po po posebnom programu - kaže Arslan, koji dodaje da ovim potezom želi više pažnje posvetiti nekim mladim igračima, koji su budućnost kluba.

- Želimo više prostora dati Azuru Mahmiću, Selimu Žuni, Nikoli Babanu, Harunu Vardi...od kojih, pojačanim treninzima, želimo napraviti ozbiljne igrače. Naravno, istovremeno ćemo se i takmičiti, pokušati osvojiti što više bodova, ali i stvarati nove igrače - najavljuje Arslan, koji dodaje kako će igrači koji su postali prekobrojni, osim što će u naredom periodu raditi s juniorskim timom, raditi i s kondicionim trenerom.

Prije nekoliko dana ekipu je napustio i napadač Stevo Nikolić, koji je dobio arbitražni postupak pa će mu klub morati isplatiti 33.000 KM.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.