20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Avio linija povezaće Podgoricu i Sarajevo

Uspostavljanje avio linije Sarajevo – Podgorica nadomjestiće nedostatak u komunikaciji između dva grada u putnoj infrastrukturi, ocjenjeno je na sastanku gradonačelnika Podgorice i Sarajeva, Ivana Vukovića i Abdulaha Skake, javlja Anadolu Agency (AA).

Vuković je primio delegaciju Grada Sarajeva povodom proslave Dana oslobođenja Podgorice.

Vuković je ocijenio da su odnosi dva grada na izvanrednom nivou i istakao će se saradnja ubuduće intenzivno razvijati i produbljivati u svim oblastima. On je naglasio da treba zajednički raditi na poboljšanju putne infrastrukture kao i da na planu kulture postoji veliki potencijal za unaprjeđenje saradnje.

- OGLAS -

“Saradnju na kulturnom planu ćemo produbiti razmjenom kvalitetnih kulturnih sadržaja i gostovanjima umjetnika koji će obogatiti kulturnu ponudu Podgorice i Sarajeva. Dodatno ćemo povezati i umrežiti institucije kulture i kulturne stvaraoce u regionu“, kazao je Vuković.

Skaka je naveo da je interes Sarajeva bolja povezanost sa Podgoricom koja će rezultirati još intenzivnijom saradnjom i realizacijom zajedničkih projekata. On je istakao da neadekvatna putna infrastruktura predstavlja problem u zbližavanju i povezivanju dva grada i dva naroda.

“Posebno me raduje uvođenje avio linije između Sarajeva i Podgorice, a postoje i realne šanse da bismo mogli obnoviti i avio liniju sa Zagrebom, jer što se više i bolje upoznajemo bolje ćemo sarađivati i imati mnogo manje problema“, ocijenio je Vuković.

Skaka je tokom susreta predložio da se naredni Samit gradonačelnika regiona održi u Podgorici tokom naredne godine, kako bi gradovi regiona ujedinjeni donosili odluke i uticali na kreiranje politika koje doprinose razvoju i stabilnosti regiona.

“Glavni gradovi su generatori razvoja naših država i smatram da stoga imaju veliki uticaj i na kreiranje politika na državnom nivou“, istakao je Skaka.

On je rekao i da će grad Sarajevo donirati određen broj sadnica kako bi širili ideju zelenih gradova. Na sastanku je dogovorena saradnja i razmjena iskustava stručnih službi dva grada kada je u pitanju zajedničko uščešće u projektima prekogranične saradnje i privlačenje sredstava iz predpristupnih i drugih međunarodnih fondova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA