17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Tuzlanski SDP zatražio isključenje Damira Nikšića iz stranke

Predsjednik SDP-a TK Enevr Bijedić za Klix.ba je kazao da je ovakva odluka uslijedila nakon incidenta koji se dogodio u subotu na sjednici Glavnog odbora ove stranke,a u kojem je glavni akter bio Damir Nikšić.

“Isključenje Damira Nikšića iz stranke tražimo zbog psovanja i vrijeđanja ljudi iz Tuzlanskog kantona, nazivajući ‘ruralcima’ one koji su napravili najbolji izborni rezultat u državi”, rekao je Bijedić za Klix.ba.

Nikšić je u subotu uvečer bio glavni akter incidenta na sjednici Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu, na kojoj je nezadovoljan najavom tuzlanskog ogranka SDP-a da žele biti u vlasti, dobacivao, neke je nazivao agentima SDA, a onda je sve rezultiralo obračunom.

- OGLAS -

Nakon izlaska iz sale Nikšić je novinare koji su pratili sjednicu nazvao lešinarima, a u svom videu na društvenoj mreži Facebook na neprimjeren način govorio je, između ostalog o Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

“Kontam da pozovem raju, da dođemo ispred centrale, da ih oderemo. Da ne izađu iz Sarajeva, da se ne vrate… Da se vrate u ruralnu Tuzlu u hitnoj pomoći. Došao si tu silu prosipati meni, meni se u facu unositi, šaka seljačkog jada. Ma neće izaći iz Sarajeva, huja me uhvatila, šečeraš sam ja, nisam normalan”, rekao je, između ostalog Nikšić.

Klubovi vijećnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) u Gradskom vijeću Tuzle jučer su uputili prijedlog za uvrštavanje tačke dnevnog reda na idućoj sjednici vezano za osudu javnog istupa Nikšića, dok su iz Jedinstvene organizacije boraca TK od gradskih i općinskih vlastu u ovom kantonu zatražili da se ovaj zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo proglasi personom non grata (nepoželjnom osobom).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA