13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Klopp: Ne znam kada sam se zadnji put ovako zabavio na fudbalskoj utakmici

Nakon izvođenja penala u nastavak takmičenja plasirali su se “redsi“, a njihov menadžer Jurgen Klopp izjavio je da ne pamti kada se zadnji put tako dobro zabavio na fudbalskoj utakmici.

Oba menadžera i Klopp i Unai Emery odlučili su dati priliku mladim nadama, koje su opravdale njihovo povjerenje. U duelu punom preokreta konačan rezultat postignut je u sudijskoj nadoknadi, kada je Divock Origi izjednačio na 5:5. Liverpool je bio uspješniji u penalima sa 5:4, te se sa ukupnih 9:8 plasirao u četvrtfinale.

“Ne znam kada sam se zadnji put ovako zabavio na fudbalskoj utakmici. Prilično sam uživao u svakoj sekundi utakmice. Bio sam toliko sretan zbog djece koja će cijelog života pamtiti prvu noć na Anfieldu. Na kraju su je napravili baš posebnom fudbalskom noći“, kazao je Klopp i dodao:

- OGLAS -

“Svi koji su došli na utakmicu vidjeli su 19 golova, uključujući i penale. Zaista savršeno, apsolutno savršeno. Možda bih kao menadžer trebao brinuti zbog golova koje smo primili, ali, da budem iskren, nisam mogao. Jednostavno nisam mogao brinuti.“

Njemački trener u sinoćnjem duelu dao je priliku tinejdžerima iz Liverpoolovog omladinskog pogona. Jedan od njih je i 16-godišnji Harvey Elliott, kojeg je ljetos doveo iz Fulhama. Zaigrali su i Sepp van den Berg, Rhian Brewster, Neco Williams, Surtis Jones, a na golu je stajao 20-godišnji Caoimhin Kelleher.

Osim Liverpoola u četvrtfinale Liga kupa plasirali su se: Everton, Manchester City, Leicester City, Colchester United, Oxford United, Aston Villa i Manchester United. Žrijeb parova održaće se danas.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA