5 C
Sarajevo
27.04.2024

Srbija: Selektor Peruničić odabrao sastav za EURO 2020

Rukometni savez Srbije danas je objavio da je selektor Nenad Peruničić odredio 17 igrača na koje računa za nastup na Evropskom prvenstvu 2020. godine u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, prenosi Anadolu Agency (AA).

Peruničić je objavio spisak od 17 igrača koji će se okupiti u Kovilovu 1. januara, a zatim krenuti u Francusku na turnir “Zlatne lige“. Tokom priprema Peruničić je naglasio da će tim koji krene na turnir u Francuskoj, biti isti koji će predstavljati Srbiju na EURO 2020.

Na spisku su: golmani: Vladimir Cupara (Veszprem), Tibor Ivanišević (Wetzlar); bekovi: Miljan Pušica (Minden), Stevan Sretenović (Vojvodina), Ivan Mošić (Ademar Leon), Lazar Kukić (La Rioja), Stefan Vujić (Dinamo Bukurešt), Aleksa Kolaković (St. Raphael), Nemanja Zelenović (Goppingen), Nikola Crnoglavac (Bacau); krila: Nemanja Ilić (Toulouse), Vanja Ilić (Chartres), Bogdan Radivojević (Pick Szeged), Milan Đukić (Eurofarm Rabotnik); pivoti: Mijajlo Marsenić (Fueschse Berlin), Živan Pešić (Nexe) i Zoran Nikolić (Constanta).

- OGLAS -

Reprezentacija Srbije se na Evropskom prvenstvu, koje će se igrati od 9. do 26. januara, nalazi u grupi “A“ u Grazu s Hrvatskom, Crnom Gorom i Bjelorusijom. Prvu utakmicu “orlovi“ će igrati 9. januara protiv Bjelorusa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA