13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Vasković opet u kost: Milorad Dodik je u paničnom strahu od poraza, odlučio se za oprobanu taktiku, člana kriminalne organizacije”

1. Milorad Dodik je u paničnom strahu od poraza na izborima u Doboju.

2.Nakon izvanrednih pobjeda Draška Stanivukovića u Banjaluci i Ljubiše Petrovića u Bijeljini nad njegovim kandidatima Igorom Radojičić i Mićom Mićićem (preminuo 23.12.2020.), te teških problema koji paraju SNSD iznutra, Dodik se odlučio za oprobanu taktiku – Todorovića, člana kriminalne organizacije, zvane i Socijalistička partija, gurnuo je u pregovore sa opozicijom, ne bi li mlađani poltron Petra Đokića uspio da obezbijedi podršku stranaka koje su Dodika na lokalnim izborima 15.11.2020., razbile u Banjaluci i Bijeljini.  

3. Pocijepali su ga u tolikoj mjeri da Dodik, ni tri mjeseca nakon tih poraza, ne može da se sabere, a, ono što je itekako važno, izgubio je značajan dio kredibiliteta u SNSD-u, o čemu sam u tekstu “SNSD sve više liči na raštimani orkestar, nad kojim Dodik ubrzano gubi kontrolu; Međusobni sukobi najviših stranačkih funkcionera postali svakodnevnica; Srebrenka Golić zaposlila u svoje ministarstvo čuvenog kriminalca Nikolu Aleksića dok je Dodik bio u bolničkoj postelji”, iznio čvrste argumente.

- OGLAS -

4.Dodik je svjestan da je u SNSD-u već krenula bitka ko će ga naslijediti; Borba za prevlast u SNSD-u nakon Dodika je već vidljiva i ukoliko izgubi u Doboju, aktuelni vlasnik te stranke zna da na vlasti neće dočekati izbore 2022. godine, samim tim ni opstati na čelu stranke.

5.Zato je gurnuo Todorovića da moli opoziciju za podršku, lažno se predstavljajući kao “opozicija” dobojskom SNSD-u. 

U svemu učestvuje i Petar Đokić, predsjednik SP-a, koji je ucijenjen, jer je u Posebnom odjeljenju Republičkog tužilaštva protiv njega već napisana optužnica zbog teških kriminalnih radnji sa TE “Stanari”, zbog kojih je budžet RS oštećen za milione KM.

Optužnica čeka Dodikovo odobrenje da se pošalje u Sud na potvrđivanje.

Đokić je zadužen da, u “pregovorima” sa opozicijom, tvrdi kako Todorović ima njegovu podršku za saradnju sa SDS-om, PDP-om i drugim strankama iz tog bloka.

6.

Todorović je Dodikovo kukavičije jaje, koje on pokušava gurnuti u opoziciju ne bi li ih razbio, a koliko je isti taj Todorović “opozicija” u Doboju, svjedoči činjenica da u tom gradu gradi stambeno-poslovni objekat, vrijedan nekoliko miliona KM.

7.

Da je zaista stvarna opozicija papančinama Obrenu Petroviću i njegovom iscrpljenom slugi Borisu Jeriniću, (osobi koja ima intelektualne sposobnosti da dobaci do ulizice, a za bilo koju kvalitetnu radnju nije sposoban), Todorović nikada ne bi dobio dozvole za izgradnju stambeno-poslovnog objekta višemilionske vrijednosti.

8.

Uz to, njegov najbliži poslovni partner je Vico Zeljković, Dodikov sestrić, ogrezao u svim vrstama kriminala, i onog najgoreg. Imaju zajedničke firme.

Todorović sa njim radi godinama zajedno i opljačkali su milione. 

Jedan od njihovih batinaša je višestruko presuđivani Nasilnik i presuđeni Ubica u pokušaju Dejan Kostić – Dela. 

(O kriminalu Todorovića i Zeljkovića ću pisati detaljno uskoro). 

9.

Uprkos tome, Srđan Todorović na sve strane moli za podršku opozicije. 

10.

Da je on kukavičje jaje, svjedoči i činjenica da mu je Dodik obećao mjesto direktora JP “Šume Srpske”, ukoliko uspije da bar neku od stranaka iz opozicije prevede na svoju stranu. 

11.

Opozicija je, dosad, odbila sve ponude Srđana Todorovića i čvrsto stoji iza svog kandidata Cvijana Filipovića. 

Svaki zaokret u posljednji čas, čak i teoretska mogućnost, da opozicija podrži Todorovića bila bi dramatično negativna po njih, jer bi izgubili kredibilitet ne samo u Doboju, već cijeloj RS. Bila bi to predaja izbora Dodiku bez borbe, pošto su i Jerinić i Todorović njegovi kandidati.

Opozicija će se u Doboju sa svojim kandidatom Cvijanom Filipovićem, prema posljednjim procjenama, potpuno ravnopravno boriti za poziciju gradonačelnika, ali i za skupštinsku većinu, jer je SNSD teško uzdrman i u tom gradu, svjesni da je Dodik teško oslabljen i dezorijentisan, da ih Obren Petrović koristi za svoje lične interese, a da mu je ta stranka tek poligon na kojem to ostvaruje. 

12.

Što se tiče Jerinića, kandidata SNSD-a za gradonačelnika, taj papak je potpuno nebitan i on je u cijeloj priči tek pion izvučen iz Obrenovog nosa i postavljen na političku tablu po kojoj ga Obren Petrović razmazuje u skladu sa svojim materijalnim i ličnim interesima. (nastaviće se)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA