1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Dodik: SDS i PDP uzbunjuju građane događajima kojih nema

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da SDS i PDP ovih dana vode kampanju protiv svega čega nema, te da su prvo pokušali da uzbune javnost o vježbi NATO-a, koja nije održana i neće ni biti, a potom i o poskupljenju struje za domaćinstva koga nema.

Na Manjači nema NATO vježbe, nema NATO naoružanja i nema oružja sa osiromašenim oranijumom. Na Manjači se održava vježba Oružanih snaga BiH, koje ocjenjuju takođe ocjenjivači Oružanih snaga BiH. Ni među ocjenjivačima nije bilo pripadnika NATO-a – naglasio je Dodik.

On je poručio da neće biti održana NATO vježba na Manjači uz upotrebu oružja sa osiromašenim uranijumom, za koju se svojevremno zalagao bivši srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

- OGLAS -

– To se neće desiti dok sam ja u Predsjedništvu, a svi koji žele da znaju istinu znaju da je ta vježba otkazana zahvaljujući našem protivljenju. Zašto se SDS i PDP priviđa NATO pitanje je za psihologiju, a vjerovatno osjećaju krivicu i dug prema onima kojima su svojevremeno obećali da će takva vježba biti održana na Manjači – kaže Dodik.

Istakao je da bi za građane RS-a bilo korisnije da se SDS i PDP konstruktivno uključe u pitanja koja su na dnevnom redu, a ne da, kako kaže, javni prostor opterećuju izmišljenim problemima i događajima kojih nema.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA