15 C
Sarajevo
26.04.2024

Zadnji Need for Speed bio je dobar pa će EA promijeniti proizvođača za buduće igre

Need for Speed serijal napatio se pod Electronic Artsom u zadnjih nekoliko godina i činilo se da je mukama napokon došao kraj jer je prošlogodišnji NFS Heat bio solidna igra u trećem pokušaju švedskog Ghost Gamesa. Međutim, ispada da je njihov trud bio uzaludan jer je čelništvo Electronic Artsa odlučilo raspustiti taj studio te Need for Speed franšizu ponovno prebaciti u ruke drugog studija.

Buduće igre NFS serijala opet će tako razvijati britanski tim Criterion Games. S time da će većina kreativnih snaga Ghost Gamesa biti prebačena u Criterion i druge razvojne timove u vlasništvu Electronic Artsa. Ostatak Ghost Gamesa bit će preimenovan u EA Gothenburg te će služiti kao inženjerska baza za razvoj Frostbite enginea. Oko tridesetak ljudi ostat će tako nesvrstano, možda ih otpuste kao tehnološki višak, a možda ih preraspodijele u ostale studije.

Kao razlog ovakve odluke navodi se to da EA u Švedskoj nije uspio pronaći dovoljnu širinu talentiranog osoblja koje bi održavalo studio s tako visokom produkcijom.

- OGLAS -

Što se tiče Criteriona, oni su prije razvijali Burnout serijal, a za NFS su se brinuli od 2010. do 2012. godine. U zadnjih sedam godina samostalno nisu napravili nijednu igru nego su sudjelovali na razvoju Star Wars Battlefronta II i Battlefielda V. Ako nas pitate, NFS je ovim korakom ponovno unazađen upravo zbog toga što je udijeljen timu koji je zadnjih sedam godina služio za ispomoć ostalim studijima.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA