Sport
Bayern vratio još jednu legendu u klub Claudio Pizzaro, legendarni peruanski napadač, vratio u se u Bayern iz Minhena. Nakon što je okončao fudbalsku karijeru - ovaj fudbaler će sada raditi kao ambasador Bayerna, saopšteno je iz kluba.
# Facebook

Claudio Pizzaro, legendarni peruanski napadač, vratio u se u Bayern iz Minhena. Nakon što je okončao fudbalsku karijeru - ovaj fudbaler će sada raditi kao ambasador Bayerna, saopšteno je iz kluba.

41-godišnjak će se tako pridružiti Giovaneu Elberu, Lotharu Matthausu i Bixanteu Lizarazuu koji također obavljaju istu dužnost.

"Presretni smo što smo osigurali Claudia Pizzara kao ambasadora. On je bio jedan od omiljenijih igrača Bayerna i uživa veliko poštovanje navijača. Njegova južnoamerička duša je pomiješana sa bavarskom, bio je veliki igrač - i to će ga učiniti savršenim predstavnikom Bayerna", rekao je Andreas Jung, član Odbora Bayerna.

"Jako mi je drago što sam se vratio u Bayern kao ambasador. Bio je mi je san vratiti se ovdje. Bayern je uvijek bio porodica, i tako se i osjećam sada. Dat ću sve za klub, baš kao što sam to radio kao igrač", rekao je Pizzaro.

Facebook / 

Pizzaro je bio član Bayerna devet godina, od 2001. do 2007., a potom je dres nosio od 2012. do 2015. godine. Postigao je 125 golova u 327 nastupa. Osvojio je šest titula sa Bayernom, pet Kupova, Interkontinentalni kup 2001., ali i Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Pizzaro je rekorder po broju nastupa u Bundesligi kao stranac, te najstariji strijelac u takmičenju.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.