13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

SFF predstavio članove žirija takmičarskog programa

 

Sarajevo Film Festival (SFF) predstavio je članove žirija za četiri kategorije takmičarskog programa na ovogodišnjem 24. izdanju jednog od najvećih okupljanja filmskih radnika u regionu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik žirija takmičarskog programa za igrani film biće iranski reditelj Asghar Farhardi, a osim njega o dobitniku nagrade “Srce Sarajeva“ odlučivaće još: Judita Franković Brdar (Hrvatska), Mike Goodridge (Velika Britanija), Brigitte Lacombe (Francuska) i Ana Urushadze (Gruzija).

- OGLAS -

Leena Pasanen (Njemačka), Luciano Rigolini (Švajcarska) i Mila Turajlić (Srbija) biće u žiriju takmičarskog programa u kategoriji dokumentarni film. Žiri takmičarskog programa za kratki film radiće u sastavu: Konstantina Kotzamani (Grčka), Antoneta Alamat Kusijanović (Hrvatska), Ena Sendijarević (Holandija i BiH).

I na kraju, žiri takmičarskog programa za studentski film čine: Richard Kwietniowski (Velika Britanija), Andrea Rudert (Njemačka) i Neven Samardžić (BiH). Oni će donijeti odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Srce Sarajeva, a pobjednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji koja će biti održana 16. augusta.

Sarajevo Film Festival, njegovo 24. izdanje, održaće se od 10. do 17. augusta ove godine.
 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA