11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Vlada poziva sve građane Sarajeva na druženje i proslavu Dana nezavisnosti

Prvi mart-Dan nezavisnosti Bosne Hercegovine će po prvi put u Sarajevu svečano biti obilježen na otvorenom, raznolikim dnevnim zabavnim programom namijenjenim najmlađim sugrađanima, djeci Sarajeva, ali i svima ostalim raspoloženim za zabavu i druženje u večernjim satima, uz koncert grupe Regina.

Na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović danas od 13:00 do 15:00 sati, u svečanom dekoru i u prazničnoj atmosferi, svojim nastupima predškolski i školski horovi, mladi plesači i pjevači, folklorni ansambli, uz recitale i video prezentacije, zabavljat će sve koji dođu uveličati ovu prvomartovsku svečanu atmosferu.

Uz nastupe na pozornici, na Trgu će biti upriličeni i drugi zanimljivi i zabavni sadržaji.

- OGLAS -

Sa kositimiranim glumcima posjetitelji će moći napraviti zajedničke fotografije u posebno dizajniranim selfi kornerima, a popularne olimpijske maskote Vučko i Groodvy dodatno će uveseljavati posjetitelje.

Mališanima će biti zanimljiva druženja sa vatrogascima i policajcima na punktovima gdje će za njih biti postavljena ova namjenska vozila.

Uz osvježenje, dijelit će se i zastavice, baloni i slatkiši.

Na istom lokalitetu publika će u večernjim satima uživati u muzičkim nastupima benda Gonzo, od 19:00 do 20:00 sati, te grupe Regina u terminu od 20:00 do 21:30 sati.

Televizija Sarajevo će direktno prenositi dnevnu svečanost, a organizatori i domaćini, Vlada Kantona Sarajevo i Bosanski kulturni centar pozivaju sve sugrađane, pogotovo mališane i njihove roditelje, da dođu i budu dio ovog druženja i praznične zabave.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA