Sport
Benzema potpuno iskren: "Kako da odbijem 400 miliona eura?" Očekuje se da će on već naredne sedmice ozvaničiti svoj prelazak u Al-Itihad, a on će danas igrati svoju posljednju utakmicu u dresu „Kraljeva“.
#

Karim Benzema će ove sezone napustiti madridski Real i otići u Saudijsku Arabiju. Iako se pretpostavljalo da će on zaraditi 200 miliona eura za dvije sezone provedene u Al-Itihadu, on će zaraditi čak duplo veću cifru.

Sada je Santi Aouna , francuski novinar koji je i prvi najavio njegov odlazak u Saudijsku Arabiju, otkrio odgovor Benzeme u razgovoru sa bliskim prijateljem na pitanje zašto odlazi iz Madrida. 

"Kako mogu odbiti 400 miliona eura?" – rekao je Benzema, a prenosi Auna.

Očekuje se da će on već naredne sedmice ozvaničiti svoj prelazak u Al-Itihad, a on će danas igrati svoju posljednju utakmicu u dresu „Kraljeva“. 

Benzema je u Madrid stigao prije 14 godina sa samo 21 godinom i postao je ključni igrač za vrijeme jedne od najslavnijih era madridskog kluba. Tokom tih 14 godina je osvojio 25 trofeja, od čega je čak pet bilo u Ligi prvaka.

Odlazi kao drugi strijelac u klupskoj historiji, sa 353 gola i zaostaje samo za Kristijanom Ronaldom (450). Benzema je u 647 utakmica koliko je nastupio upisao i 165 asistencija. Taj broj nastupa dovoljan je za veoma dobro 5. mjesto na ukupnom poretku. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.