7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Zidan gubi kredit

Kada je 11. marta Zinedin Zidan po drugi put imenovan za trenera Reala, navijači “merengesa” nijesu krili oduševljenje. Sezona je bila očajna, Lopetegi i Solari nijesu ispunili očekivanja i očekivalo se da Francuz dovede stvari u red. Ipak, nijesu davno bila vremena kada je “kraljevski klub” pod Zidanovom komandom gospodario Evropom.

Šest mjeseci kasnije, čini se da situacija u Realu nije bolja od one prije ponovnog dolaska Zi-Zua. Ubjedljiv poraz u Ligi šampiona od PSŽ-a 3:0, te blijede partije u La ligi pokrenule su pitanje povjerenja francuskom stručnjaku.

“Zidan gubi kredit”, piše “Marka” u današnjem izdanju.

- OGLAS -

Ipak, u Realu još ne pomišljaju na ostavku, a jedan od razloga je taj što bi Madriđani u tom slučaju morali Zidanu da isplate 80 miliona eura, piše katalonski “Sport”. On je potpisao ugovor na tri i po godine, po kojem će, uz razne bonuse, zarađivati 13.000.000 eura godišnje.

Zidan je ovog ljeta na vrijeme kompletirao tim. Transferi su realizovani krajem maja i početkom juna, potrošeno je 303 miliona eura i očekivanja se bila da će se ekipa uigrati do početka nove sezone. Ipak, nije sve krenulo sjajno. Od samog starta, tj. mečeva u pripremnom periodu, tim je izgledao prilično neuravnoteženo, a to se moglo najviše primjetiti u porazima od minhenskog Bajerna 3:1, i gradskog rivala Atletika 7:3. Otprilike u tom periodu pojavila su se mimoilaženja uprave i Zidana u vezi transfera Pola Pogbe. Francuski vezista je miljenik Zidana, i stručnjak je činio sve da ga dovede u Madrid, ali u tome nije imao podršku uprave. Čelni ljudi kluba forsirali su dolazak Kristijana Eriksena i Donija van den Beka, ali Zidan nije želio da čuje.

Pogba ili niko, bila je poruka trenera.

Kako se ljetnji prelazni rok bližio kraju, bilo je jasno da od Pogbe, ali i Van den Beka i Eriksena neće biti ništa. Klub su napustili Markos Ljorente (otišao u Atletiko), Dani Sebaljos (pozajmica u Arsenal) i Regulion (pojačao Sevilju). U Madridu je ostala okosnica od prošle sezone – Marselo, Ramos, Kros, Modrić i Benzema, ali Garet Bejl, kojeg je Zidan želio po svaku cijenu da se riješi. Francuz je otvoreno govorio da nije miljenik Velšanina, kojeg je jak ugovor zadržao u prijestonici Španije.

Sezona je počela, ali pojavio se novi problem – povrede su dodatno konstruisale sastav pred svaki meč. Azar je prvi put protiv PSŽ-a bio u startnoj postavi, ali i on se u utorak uklopio u potpuno sivlio ekipe.

Sada tim mora brzo da reaguje, a prva prilika je već za vikend kada je na programu derbi – lider šampionata, Sevilja na “Ramos Sančes Pichuanu”, u derbiju kola ugostiće “kraljeviće”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA