Sport
Bivši fudbaler Milana izvršio samoubistvo, emotivno se od njega oprostio i Donnarumma Bivši član fudbalskih akademija Milana i Beneventa Seid Visin izvršio je samoubistvo u Italiji, a u oproštajnom pismu je naveo da više nije mogao podnijeti rasističke napade.
#

Italijanska policija jučer je beživotno tijelo 20-godišnjeg Visina pronašla u njegovom stanu u Nocera Inferioreu na jugu Italije.

Visin je kao sedmogodišnjak doselio iz Etiopije u Italiju, a u oproštajnom pismu na društvenim mrežama je naveo da više ne može podnijeti svakodnevne rasističke napade.

“Gdje god da odem, ljudi su sumnjičavi i imaju predrasude i osjećam teret kao da me stijena poklopila. Ja nisam migrant. Sjetite se da su me svi voljeli. Našao sam i posao koji sam morao napustiti jer mnogi ljudi, počevši od starih, nisu željeli da im ja pružam usluge. Optuživali su mene zato što mnogi mladi Italijani ne mogu naći posao. To je promijenilo neke stvari u meni i počeo sam se stiditi što sam crnac“, navedeno je pismu.

Visin je jedno vrijeme bio član fudbalske akademije Milana, gdje je trenirao sa aktuelnim golmanom italijanske reprezentacije Gianluigijem Donnarummom, piše sportcentar.

Donnarumma je za italijansku agenciju ANSA kazao da je Visina upozna prvog dana kada je stigao u akademiju.

“Bili smo zajedno u akademiji. Prošle su godine od tada, ali ne želim nikada zaboraviti onaj njegov nevjerovatni osmijeh i volju za životom. Bio je iskren prijatelj i dijete kao što sam i ja“, kazao je Donnarumma.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.