1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Dodik sve pobrkao, nešto se s njim dešava: “I 1. mart svjedoči da je RS nastala prije BiH, Nikšiću ću poručiti isto što i Trumpu”

Jasan pokazatelj da je Republika Srpska nastala prije BiH jeste i činjenica da Bošnjaci proslavljaju svoj praznik nezavisnosti tek 1. marta, a Republika Srpska svoj dan 9. januara, rekao je večeras u Beogradu predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“To što oni taj svoj praznik, koji mi ne prihvatamo, proslavljaju 1. marta, a mi proslavljamo 9. januara, znači da je Republika Srpska nastala prije BiH i da je na kraju te 1995. godine unijela svoju teritoriju i svoj politički sistem u BiH. Zato u članu 3 Ustava BiH piše da je sastavljena od dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH”, rekao je novinarima Dodik.

Upitan da prokomentariše čestitku koju mu je povodom Dana nezavisnosti uputio SDP BiH, Dodik je ocijenio da su time pokušali da se našale i da budu cinični.

- OGLAS -

“Kao što mi je Trump uputio čestitku negdje u novembru za neki praznik BiH, ja sam odgovorio da to nije moj praznik, a evo i njima odgovaram – to nije moj praznik”, istakao je Dodik, prenosi SB.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA