10 C
Sarajevo
18.04.2024

Cvijanović: Sarajevo je tijesno i nesposobno da prihvati ispruženu ruku, ne prihvata drugo i drugačije

Predsjednica manjeg bh. entiteta Željka Cvijanović rekla je da je Sarajevo sinoć na otvaranju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) još jednom pokazalo da je tijesno, ali i nesposobno da prihvati ispruženu ruku i shvati da postoje događaji kada ne treba da pokazuju loše stranu svog lica.

Cvijanović je, komentarišući sinoćno zviždanje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku tokom obraćanja na otvaranju EYOF-a u Sarajevu, istakla da je Dodik svoj posao odradio onako kako to rade ozbiljni državnici, neometen onim što se tamo dešavalo.

– Zbog toga postoji otpor ljudi iz RS-a prema tom tijesnom Sarajevu, jer ono ne prihvata nikog drugačijeg i drugog – izjavila je Cvijanović novinarima prilikom radne posjete Trebinju.

- OGLAS -

Ona je istakla da je zadovoljna što je organizovan takav događaj gdje su mobilisane i lokalne i republičke strukture da sarađuju s nivoom BiH.

– To je dobar obrazac kako se mogu mobilisati sve strukture da bi se organizovao važan događaj, bez obzira na sve različitosti i ono što nas dijeli u BiH – naglasila je Cvijanović.

 EYOF je najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina, koji se organizuje svake dvije godine, u vidu ljetnog i zimskog festivala, a domaćini ovogodišnje manifestacije su gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, odnosno država Bosna i Hercegovina.

Mladi sportisti iz 46 evropskih zemalja, njih više od 1.500, takmičit će se u osam sportova – alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA