Sport
Bosna i Hercegovina se plasirala među 12 najboljih reprezentacija Reprezentacija Bosne i Hercegovine je protiv Austrije meč odigrala bez pogodaka
# Reuters

Utakmica 5. kola Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Austrije je završena bez pogodaka rezultatom 0:0. 

Naša reprezentacija je imala nekoliko dobrih prilika u toku utakmice. Haris Duljević je bio najbliži pogotku u 64. minuti.

Prilika je bilo na obje strane, a Bosna i Hercegovina je bila u nekoliko ozbiljnih situacija da postigne gol.

Tokom čitave utakmice Džeko je imao nekoliko dobrih prilika da dođe do pogotka ali nažalost nije uspio.

Austrijanci su od prve minute drugog poluvremena žestoko krenuli ka našem golu, a u 51. minuti Toni Šunjić je spasio Zmajeve. Nakon duge akcije pokušao je najprije Martin Hinteregger, a potom i Arnautović makazicama, a Šunjić je prsima izbio loptu sa gol-linije i spasio siguran pogodak.

Na drugoj strani uzvratio je i Džeko koji je dva puta šutirao u 56. i 58. minuti susreta. Prvi put Lindner je uhvatio loptu, a drugi put Dijamant je šutirao preko gola.

Nogometna reprezentacija BiH će u narednom izdanju Lige nacija (2020/2021) igrati u elitnoj diviziji (Ligi A), a današnji rezultat je bitan i za kvalifikacije za Euro 2022. godine jer su Zmajevi osigurali barem baraž ukoliko se ne uspiju kvalificirati na smotru najboljih evropskih reprezentacija kroz kvalifikacije.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.