7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Skaka: Pred nama finalni dio izgradnje i obnove još jednog simbola Sarajeva

Izgradnja objekta Vidikovac jedan je od najvažnijih investicionih projekata Grada Sarajeva u ovoj godini. Nakon što je okončana prva, izgradnja ulazi u završnu fazu. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ističe da je Trebević danas najposjećenije sarajevsko izletište.

“Kada smo rekli da ćemo izgraditi novu Trebevićku žičaru, mnogi nisu vjerovali da ćemo u tome uspjeti. Kada smo je završili, govorili su da to nije dovoljno i da Trebeviću trebaju sadržaji. Sada kada je završena prva faza, a pred nama finalni dio izgradnje i obnove još jednog simbola Sarajeva, još jednom potvrđujemo da radimo sistemski, planski i da ispunjavamo ono što smo obećali”, naveo je Skaka. 

Prema njegovim riječima, izgradnjom novog Vidikovca Gradu se vraća važan simbol, zaokružuje se jedan investicioni ciklus i otvaraju se nova radna mjesta. Sve iz iz sredstava koje je zaradilo Javno preduzeće Sarajevo d.o.o.

- OGLAS -

“Vratili smo Trebević gradu, vratili smo Sarajlije Trebeviću. Vraćamo Gradu njegove simbole. Zašto su nam simboli važni? Obnavljanjem simbola grada mi čuvamo naš identitet. Našu ličnu kartu. Obnavljamo dio sebe i gradimo budućnost. I ne samo to. Sve ono što radimo i gradimo – gradimo da bude samoodržimo, isplativo i da bude temelj na nastavak razvoja Grada. Izgradili smo Žičaru – ona danas gradi Vidikovac i Bistričku stanicu. Od Vijećnice smo napravili najbolji i najprofitabilniji muzejski prostor – ona danas gradi hotel Vidikovac. Sutra će ovaj hotel Vidikovac možda graditi najljepšu skijašku stazu na Balkanu i biti temelj za neki još veći razvojni projekt”, poručio je gradonačelnik. 

Planirano je da objekt bude otvoren do kraja godine, a sadržavat će osim restorana i konferencijske dvorane i dječiji igraonicu. Ali, možda najatraktivniji će biti panoramski krov sa kojeg se pruža najljepši pogled na grad.

Više pogledajte u video prilogu.

 
(N1)
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA