Sport
Čelik imenovao novog sportskog direktora N.K "Čelik" Zenica obavještava javnost da nakon brojnih dešavanja u posljednje vrijeme, rukovodstvo kluba odlučno je da napravi mnogo bolju organizaciju kluba, te sportskog segmenta.
# Agencija

Edin Prljača novi je sportski direktor NK Čelik, a ova informacija zvanično je potvrđena na službenoj stranici kluba.

Nakon brojnih dešavanja u zeničkom klubu u zadnjih par mjeseci, zajedno sa kulminacijom proteklog vikenda kada je NS BiH zbog Čelikovih dugovanja zabranio odigravanje meča protiv Željezničara, u klubu su odmah odlučili promjenit internu strukturu kluba. U nastavku vam prenosimo cijelu izjavu nogometnog kluba Čelik.


N.K "Čelik" Zenica obavještava javnost da nakon brojnih dešavanja u posljednje vrijeme, rukovodstvo kluba odlučno je da napravi mnogo bolju organizaciju kluba, te sportskog segmenta.

S time u vezi obavještavamo javnost i naše navijače da će od ponedjeljka funkciju sportskog direktora preuzeti 48-godišnji Edin Prljača. Ovaj nekadašnji igrač, a sada trener s profi licencom u narednih godinu dana biće zadužen za sportski segment kluba s Bilinog polja. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri, Prljača je osim Čelika trenirao FK Sarajevo,NK Travnik, Velež, bio je trener golmana Reprezentacije BiH, te je vodio i Guangzhou koji se takmiči u kineskoj Super ligi.

Prljača, koji posjeduje UEFA Pro licencu, također je obavljao funkciju sportskog direktora i trenera Olimpica iz Sarajeva.

U narednom periodu klub će nastojati da određenim potezima podigne rad kluba na mnogo veći nivo nego što je to bio u posljednje vrijeme.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.