Sport
Čerkez: Što se nas tiče, vrlo brzo bi mogla početi Premijer liga BiH koja bi se igrala bez gledatelja Član Kriznog štaba Ministarstava zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Goran Čerkez danas je na konferenciji za novinare najavio kako će ovaj bh. entitet već u junu odobriti nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH za nogometaše.
# SCS

Član Kriznog štaba Ministarstava zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Goran Čerkez danas je na konferenciji za novinare najavio kako će ovaj bh. entitet već u junu odobriti nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH za nogometaše.

“Poznato je da smo mi u Federaciji BiH omogućili trenažne procese sportskim klubovima. Što se nas tiče, vrlo brzo bi moglo početi i prvenstvo koje bi se igralo isključivo bez gledatelja. Ponavljam, trenažni proces je omogućen i u skorom, kratkoročnom periodu, da kažem u šestom mjesecu, moglo bi i prvenstvo krenuti. Naravno, ako epidemiološka situacija ostane stabilna”, rekao je Čerkez, prenosi Klix.

Za razliku od Federacije BiH, istog mišljenja nisu njihove kolege iz Republike Srpske, iako svakodnevno opada broj novozaraženih u ovom entitetu. Tako je za danas zabilježeno samo 12 novih slučajeva korona virusa.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić prošle sedmice je najavio da će danas početi treninzi profesionalnih sportista i individualni sportovi, dok se profesionalnom nastavku sportskih aktivnosti ne razmišlja prije 1. jula.

Stav Nogometnog saveza BiH s posljednjih sastanaka je da prvenstvo krene u junu, što će prema trenutnom stanju biti odobreno od FBiH, ali ne i od RS.

Međutim, nada za nastavak Premijer lige BiH još postoji budući da nadležno ministarstvo iz RS može promijeniti svoju odluku, dok postoje i određene informacije kako bi i UEFA mogla pomjeriti rokove za završetak sezone.

Podsjetimo, konačni nacrt plana eventualnog nastavka prvenstva Savez će morati dostaviti UEFA-i do kraja ove sedmice.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.