1 C
Sarajevo
23.04.2024

Sudija otkrio identitet tinejdžera koji je brutalno silovao i ubio djevojčicu

Šesnaestogodišnji tinejdžer Aron Kempbel (Aaron Campble) iz Škotske, proglašen je krivim za silovanje i ubistvo šestogodišnje Aleše Mekfeil (Alesha MacPhail) u slučaju koji je zaprepastio svijet. Sudija je na suđenju u petak rekao da je ovaj slučaj bio jedan od najstrašnijih, najužasnijih zločina koji je ikada čuo na sudu. 

Kempbel je oteo Alešu u julu prošle godine, odveo je iz spavaće sobe u kući njene bake i dede na otoku But, gdje je boravila tokom školskih ljetnih praznika. 

Njeno nago tijelo otkriveno je dan kasnije u obližnjoj šumi, a na njemu je nađeno ukupno 117 povreda, od kojih su neke opisane kao katastrofalne. Tokom suđenja, forenzičar je rekao sudu da je pronađena DNK koja odgovara Kembelovoj na njenom tijelu i odjeći. 

- OGLAS -

Detektivi su kasnije otkrili da je optuženi preko svog telefona na internet pretraživaču Google tražio kako policija pronalazi DNK u danima nakon ubistva. 

– Riječi ne mogu opisati koliko sam skrhana jer sam izgubila svoju lijepu, sretnu, nasmijanu djevojčicu. Drago mi je da je dječak koji je to uradio konačno priveden pravdi i da neće moći nanijeti bol drugoj porodici kao što je učinio mojoj – rekla je njena majka Džordžina Lokrejn (Georgina Lochrane) prenosi “Independent”. Prema škotskom zakonu, niko mlađi od 18 godina osuđen za krivično djelo ne može biti javno identificiran. Međutim, jučer je list “Scottish Daily Mail” podnio peticiju i zatražio da se ukine zabrana i sudija je odlučio da je ovaj slučaj od izuzetne težine i da bi javnost trebala znati njegov identitet. 

– Ne mogu se sjetiti ijednog zločina u posljednje vrijeme koji je izazvao takvo gnušanje – rekao je sudija.

Kempbel nije nijednom pokazao da se kaje zbog onoga što je učinio.

Kempbelova arogancija i narcisoidnost, i njegova sposobnost da izmisli najodvratnije laži i iskoristi ih u svoju korist, sa krajnjim nepoštovanjem prema šteti koju će izazvati, nalikuje na ponašanje Ijana Brejdija (Ian Brady) poznatog i kao “ubica iz močvare”. 

Tinejdžer je negirao krivicu, optuživši Toni Meklahlan (Toni McLachlan), partnerku Alešinog oca, Roberta, za ubistvo. Tvrdio je da je ona podmetnula DNK dokaze protiv njega i da je on tajno imao seksualni odnos sa njom. Njegove tvrdnje je međutim tužilac odbacio kao laži.

Baš kao i Brejdi, postoje indicije da je Kempbel bio jako poremećen još od ranih godina, sa sklonošću ka okrutnosti. 

To je postalo očigledno tokom njegovog djetinjstva, kada su njegove komšije otkrile da im je krao mačke i drao ih žive prije nego što ih je sahranio u dvorištu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA