10.5 C
Sarajevo
23.04.2024

Veselinović optužio MUP da masovno izdaje državljanstva građanima iz RS

Predsjednik organizacije Pokret za preokret Janko Veselinović optužio je u pisanoj izjavi Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da posljednjih meseci, naročito posljednjih dana, masovno izdaje državljanstva Srbije građanima koji žive u bh. entitetu Republika Srpska kako bi glasali u konzulatima u Bosni i Hercegovini.

Veselinović je, u pisanoj izjavi, ocijenio da je projekat dobro iskordinisan sa rukovodstvom RS, jer, kako kaže, zahtjeve masovno podnose članovi vladajuće stranke Milorada Dodika preko konzulata u Banjaluci, Trebinju i Drvaru.

Nakon toga, tvrdi Veselinović, šest službenika MUP Srbije u Beogradu “štancuju” rješenja, a “trenutno rade po 12 sati, čak i vikendom”, jer se dodjeljuje 20.000 državljanstava. Dodaje da odmah potom druge službe MUP pripremaju i izrađuju lične karte, a podnosioci zahtjeva se uvrštavaju u birački spisak.

- OGLAS -

Veselinović navodi da će dio tih novih birača glasati na predstojećim zborima u konzulatima u Bosni i Hercegovini, a dio uz granicu u opštinama u Srbiji.

(N1)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA