15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Maduro: Prekidamo sve diplomatske i političke odnose s Kolumbijom

Napetost u Venezueli, preciznije na nekim od  graničnih prijelaza, ne smiruje se. Četiri venezuelanska vojnika, pripadnika nacionalne straže, napustila su danas, prema pisanju BBC-ja koji se poziva na izjave kolumbijske agencije za migraciju, svoje položaje na granici Venezuele i Kolumbije.

Dosad je 11 venezuelskih diplomata u SAD-u prešlo na oporbenu stranu, Maduro zatvorio granicu s Brazilom, Guaido krenuo prema kolumbijskoj granici

Informacija koja je stigla prije nekoliko trenutaka iz Venezuele kaže da je PredsjednikNicolas Maduro izjavio da prekidaju diplomatske i političke odnose s Kolumbijom.

- OGLAS -

Guaidó, koji je obećao da će uz pomoć volontera omogućiti ulazak humanitarne pomoći u zemlju, tvrdi da je ona prijeko potrebna građanima, a Maduro tvrdi da je riječ o “zamaskiranom” pokušaju SAD-a da izvrši invaziju na njegovu zemlju. Guaidó poziva vojnike da stanu na stranu diktatora, dok Maduro tvrdi da je “narod mobiliziran” kako bi obranio svoju zemlju. Venezuelu, zapelu u teškoj ekonomskoj i političkoj krizi, od 2015. godine napustilo je 2,7 milijuna ljudi.

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA