8 C
Sarajevo
26.04.2024

Pet osoba je poginulo, uključujući i jedno dijete u sudaru voza i autobusa kod Niša! (VIDEO)

 Autobus je od siline udara voza prepolovljen. Srbijanski Telegraf piše da su poginule najmanje tri osobe te da ima povrijeđenih.

Strahuje se da među povrijeđenima ima i djece jer je u pitanju autobus koji saobraća od Novog Sela do škole u Bunju i svakog jutra u njemu ima dosta đaka.

Prema prvim informacijama desetak povrijeđenih prevezeno je u Klinički centar Niš. U bolnici su svi u pripravnosti i sve sale su pripremljene za povrijeđene koji sve vrijeme pristižu.

- OGLAS -

Najmanje pet osoba je poginulo, među njima i jedno dijete. Strahuje se da i među ozlijeđenima ima više djece jer je autobus na koji je naletio voz putovao i do škole. Blic javlja da su vatrogasci podizali ostatke autobusa kako bi provjerili ima li ispod ozlijeđenih ili mrtvih.

“Ovo je kao da je rat bio, u roku od 15 minuta primili smo 30 pacijenata, a 10 do 12 je životno ugroženo. Imamo desetoro djece sa višestrukim ozljedama, to su teške povrede i oni su na intenzivnoj nezi. Imali smo izvanrednu situaciju, u roku od 10 minuta petoro pacijenata je ušlo u operacionu salu. Operacije su u toku, a ishod neizvjestan”, kazao je za Telegraf doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu, koji je radio i kao ratni kirurg.

Voz koji je udario autobus saobraća na liniji Niš-Prokuplje. Od siline udarca zadnji dio voza skliznuo je sa šina.

Policija je na mjestu događaja i vrši uviđaj.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA