5 C
Sarajevo
25.04.2024

Vučić: Američka ambasada je u svakoj čorbi začin

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, na pitanje novinara O2 da prokomentariše reakciju Ambasade SAD-a na gostovanje Bogoljuba Pješčića na toj televiziji, koji je, podsjetimo, prijetio Jugoslavu Ćosiću i Draganu Janjiću, odgovorio da “oni (ambasada) izgleda vole da u svakoj čorbi budu začin”.

Zbunjujuće je zašto srbijanski mediji nastavljaju da nude gostovanja čovjeku koji je prijetio uglednim novinarima i upućivao lažne optužbe, navela je na svom Twitter nalogu američka ambasada u Beogradu prenoseći tekst saopšetnja novinarskih udruženja povodom gostovanja Bogoljuba Pješčića na TV O2.

“Kakve to veze ima sa američkom ambasadom, šta se oni petljaju u bilo šta? Ali, izgleda da vole da u svakoj čorbi budu začin, tako im se može ili tako im se moglo”, rekao je odgovarajući na pitanje novinara O2, na konferenciji nakon sastanka sa predstavnicima Srba.

- OGLAS -

Podsjetimo, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) su najoštrije protestovali zbog odluke televizije O2 da svoju emisiju Fokus “daju na raspolaganje Bogoljubu Pješčiću, čovjeku koji je nedavno prijetio direktoru programa N1 Jugoslavu Ćosiću i glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA