15 C
Sarajevo
08.05.2024

Bjelica: Olmo je želio reći nešto igračima na oproštaju, ali nije uspio

Dani Olmo će u nastavku karijere igrati za RB Leipzig, a uskoro bi španski fudbaler trebao odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor s njemačkim klubom.

Olmo se umalo rasplakao na oproštaju od saigrača iz Dinama. Trener Nenada Bjelica je istakao da je Španac želio nešto reći, ali nije uspio, jer mu je bilo jako teško.

“Najgore je Daniju jer se trebao odlučiti, imao je nekoliko jako dobrih ponuda. Odlučio se za Leipzig. Vjerujemo da će tamo pokazivati sve ono što je pokazivao u Dinamu. Dosta se emotivno oprostio od ekipe, ali to je život, ide dalje. Mi moramo bez njega, a on bez Dinama. Želimo mu sve najbolje”, rekao je Bjelica, te dodao:

- OGLAS -

“S dečkima se pozdravio, pokušao je nešto kratko reći, ali nije uspio. Bilo mu je jako teško. To je klub koji je na vrhu Bundeslige, jako dobro razvijaju igrače. Iz godine u godinu su bolji, imaju dobrog trenera i forsiraju mlade igrače. Igraju Ligu prvaka i to je momčad u kojoj će se on sigurno razviti”.

Ovo će biti najveći transfer u historiji Dinama, a govori se da bi ukupna zarada Modrih s bonusima i postocima od budućih transfera trebala iznositi oko 35 miliona eura.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA