1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Skandal zvijezde Cityja: Pozivao ljude da poštuju izolaciju, a prije toga doveo prostitutke

Defanzivac Manchester Cityja i reprezentacije Engleske Kyle Walker pozvao je sve navijače da poštuju propise nadležnih organa zbog korona virusa iako je samo nekoliko sati ranije iznajmio dvije prostituke.

Walker je u društvu svog prijatelja pozvao 21-godišnju Luize Mcnamaru i tri godine stariju Brazilku u luksuzni stan u kojem mjesečna renta iznosi 8.000 funti. Pokušao je da sakrije svoj identitet predstavivši se kao Kyle, ali je Luiz snimila Walkera i kasnije otkrila da je riječ o igraču Cityja.

Njoj je plaćeno 2.200 funti u gotovini prije nego što se zabava preselila u spavaću sobu.

- OGLAS -

“Kyle bi stvarno trebalo bolje da se ponaša. S jedne strane on u kuću poziva strance, a onda apeluje na ostale da treba da se pridržavaju mjera i budu u izolaciji. On je licemjer i dovodi ljude u opasnost od zaraze”, izjavila je Mcnamara londonskom The Sunu, aludiravši na poruku koju je uputio as Građana.

“Ostanite u zatvorenom, perite ruke, nastavite da poštujete protokole i samozaštite. Teško je, ali prvenstveno moramo razmišljati o zdravlju drugih ljudi i kako da zaštitimo starije članove naših porodica”, glasio je Walkerov apel.

Kad je priča dospjela u javnost, Walker je uputio javno izvinjenje, ali nesumnjivo je naljutio menadžera Pepa Guardiolu, a vrlo moguće i engleskog selektora Garetha Southgatea.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA