Sport
Dalić: Trojica igrača su zakazala protiv Maroka, to je pokazala i analiza Hrvatska nije na najbolji način započela nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto je remizirala s Marokom u prvom meču rezultatom 0:0.
#

Danas je selektor Vatrenih Zlatko Dalić komentarisao tu utakmicu.

Defanzivni dio smo dobro odradili, nismo dali Maroku šansu, ali smo u otvaranju bili spori, bilo je premalo dobrih lopti. Bio je problem u protoku lopte, premalo dubinskih lopti”, rekao je Dalić pa izdvojio trojicu fudbalera koji su prema njegovom mišljenju zakazali – Marcela Brozovića, Josipa Juranovića i Bornu Sosu.

“Na Brozoviću se vidjelo da ima premalo utakmica, vidio se taj problem. Njegov mu čuvar nije dao pristup, odradio je dobar posao. Ne pamtim kad se Brozović našao u toliko teških situacija kao jučer. Nije bilo potrebne okomice i riskantnih lopti.

Lopta je puno išla između dva stopera. Iskreno, naši su bekovi zakazali, analiza je pokazala da su istrčali malo, nikad manje. Ideja je bila da dobijemo prevagu na sredini i da dođemo iza leđa Hakimiju. Nije problem u jednom igraču, svi su zakazali prema naprijed”, dodoa je Dalić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.