17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Pas koji je rastužio cijelu BiH: Svakodnevno odlazi do bolnice u kojoj je umro njegov vlasnik

Da ljudi i psi dijele duboku emotivnu vezu i da su kućni ljubimci vjerni do posljednjeg daha već je poznato svima. Dokaza je mnogo a jedan nam dolazi iz Mostara gdje je zadnjih dana slika psa postala viralna na društvenim mrežama.

Prema riječima brojnih Mostarki i Mostaraca psa sa slike često viđaju na istoj ruti; od centra grada do gradske bolnice. Njegovi sadašnji skrbnici kažu da za njega ne postoji dovoljno visoka ograda kada želi otići do bolnice u kojoj je umro njegov vlasnik i mjesta gdje su se rastali.

Tako je ovaj grad na jugu Bosne i Hercegovine dobio svoju verziju filma inspirisanog stvarnim događajima sa Richardom Gereom i psom Hachikom – “A Dog's Tale”, u kojem je riječ o psu koji je dugo na istom mjestu čekao svojeg preminulog gazdu i koji je postao nacionalnim simbolom vjernosti te na kraju završio kao izložak (prepariran je) u nacionalnom muzeju nauke Ueno u Tokiju.

- OGLAS -

Ako kojim slučajem naiđete na mostarskog Hachika, nemojte se bojati pitome je naravi, javite mu se i propustite ga da prođe u svojoj novoj staroj misiji, poručuju vlasnici.

Stvarno je istina, psi doista mogu biti vjerni do groba…

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA