Sport
De Bruyne: Nije me briga što nismo doveli Messija, vjerujemo u Guardiolinu filozofiju Zvanično najbolji fudbaler Premier lige u prošloj sezoni, Kevin De Bruyne, ne žali mnogo zbog toga što Lionel Messi nije stigao u Manchester City.
# SCS

Zvanično najbolji fudbaler Premier lige u prošloj sezoni, Kevin De Bruyne, ne žali mnogo zbog toga što Lionel Messi nije stigao u Manchester City.

De Bruyne, koji je dostigao rekordan broj asistencija u prošloj sezoni Premier lige (20), ističe kako ne brine zbog toga što Messi nije stigao u City, iako je ovaj tim bio prvi favorit za potpis Argentinca.

“Zaista me nije briga. Da je došao, naravno da bi nam pomogao jer je on, po mom mišljenju, najbolji fudbaler svih vremena, ali nikada ne razmišljam u stilu ‘šta bi bilo kad bi bilo’. Mislim da imamo prilično dobar tim, glupo bi bilo da sad spekulišem šta bi bilo da je neko došao”, kaže 29-godišnji Belgijanac koji se potom dotakao Pepa Guardiole i njegovih metoda:

“Njegov pogled na fudbal drugačiji je od pogleda mnogih ljudi. Drži se svoje filozofije, kod njega postoji plan A i plan A, nema plana B. Mnogima je teško to da razumiju – jedno vrijeme čekaš da se nešto promijeni, a onda shvatiš da plan A uglavnom funkcioniše za nas. Svi mi vjerujemo u tu taktiku i znamo šta bi trebalo da radimo u svakom trenutku”, zaključuje De Bruyne.

(SCS)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.