1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Jurgen Klopp bijesan zbog odluke da se meč na Anfieldu odigra: To je krivično djelo

Jedna od posljednjih utakmica odigranih u elitnim takmičenjima u ovoj sezoni jeste ona između Liverpoola i Atletico Madrida na Anfieldu.

Bio je to revanš osmine finala Lige prvaka, a Jorgandžije su nakon produžetaka slavile (2:3) prolazak u narednu fazu takmičenja.

Sada je trener Evertona Carlo Ancelotti u razgovoru za italijanski Corriere dello Sport otkrio kako je Jurgen Klopp bio bijesan zbog odluke da se ta utakmica igra u jeku pandemije korona virusa.

- OGLAS -

Da stvar bude gora, odlučeno je da se igra pred punim tribinama. Bilo je to 11. marta.

“Razgovarao sam s Kloppom prije nekoliko dana, rekao mi je da je odluka da se meč Liverpool – Atletico igra bilo krivično djelo i mislim da je u pravu”, rekao je Ancelotti i dodao:

“Svi živimo život na koji nismo bili navikli i koji će nas duboko promijeniti. Siguran sam da će se sve unazaditi, počevši od fudbala.”

Menadžer Karamela rekao je da se trenutno ne zamara razmišljanjem o tome kada bi trenutna sezona trebala biti nastavljena.

“Danas je prioritet zdravlje, ograničavanje zaraze. Kada nastaviti igrati, kad završiti, datumi … vjerujte, ne zanima me. Trenutno je to posljednja stvar koja mi pada na pamet”, istakao je iskusni stručnjak.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA