10 C
Sarajevo
23.04.2024

Ministarstvo odbrane Turske: Neutralizirano 32 terorista

 
Ministarstvo odbrane Turske potvrdilo je da su neutralizirana 32 terorista PKK/YPG-a koji su pokušali ući u južnu regiju zone turske operacije “Izvor mira” u Siriji, javlja AA.

Kako je objavljeno na društvenoj mreži Twitter, komandosi su uspješno intervenisali protiv terorističke grupe koja je pokušala ući u južnu regiju operacije “Izvor mira”, neutralizirajući 32 člana PKK/YPG-a.

Turska je 9. oktobra prošle godine pokrenula vojnu operaciju “Izvor mira” s ciljem da ukloni teroriste YPG/PKK sa sjevera Sirije istočno od rijeke Eufrat kako bi osigurala granice Turske, pomogla u sigurnom povratku sirijskih izbjeglica i osigurala teritorijalni integritet Sirije.

Od tada, Turska je postigla sporazume i sa Sjedinjenim Državama i s Rusijom da primoraju teroriste YPG/PKK-a da se povuku iz planirane zone oslobođene od terorista duž turskih granica.

- OGLAS -

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, SAD-u i Evropskoj uniji. Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a odgovorni su za smrt najmanje 40.000 osoba, uključujući žene i djecu. YPG i njegovo političko krilo PYD su sirijski ogranci terorističke grupe PKK-a.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA