Sport
Digao sidro nakon četiri uspješne godine: Najstariji trener u BiH podnio ostavku Najstariji trener u jednom bosanskohercegovačkom klubu Ahmet Degirmendžić, podnio je ostavku na poziciju šefa struke NK Stupčanica.
# SCS

Najstariji trener u jednom bosanskohercegovačkom klubu Ahmet Degirmendžić, podnio je ostavku na poziciju šefa struke NK Stupčanica.

Potvrdio je to zvanično ovaj bh. niželigaš, a ostavka je uslijedila nakon poraza od SAŠK Napretka u nedjelju.

Tako je 84-godišnji Degirmendžić napustio klupu Stupčanice nakon četiri uspješne godine vođenja svoje ekipe.

“Četiri godine koje nam je podario naš profesor Hadži Ahmet Degirmendžić, su četiri godine radosti, četiri godine koje će ostati upisane u klupsku historiju, gdje je naš hadžija vodeći ekipu u vitrine našeg kluba donio duplu krunu (osvojeno prvenstvo ZDK I KUP ZDK), ali to nije bilo sve, pa nam je ove godine zajedno sa svojom ekipom odbranio naslov KUP-a ZDK, i sa svojom ekipom zauzeo 3 mjesto kao novajlija u ligi.

Sa sigurnošću možemo reći da bi napao i na prvo mjesto, da prvenstvo nije prekinuto zbog Covida 19, poznavajući njegov rad, upornost i sposobnost. Hadžija je isto tako kroz koordinaciju u omladinskim selekcijama, zaslužan i za osvajanje prvog mjesta naših Juniora za sezonu 2018/2019., jer je poznat kao trener koji gradi klub na mladim igračima…

Ovom prilikom kolektiv NK Stupčanica našem profesoru Hadži Ahmetu Degirmendžiću želi da se zahvali na svemu sto je uradio za ovaj klub, i da ga zdravlje posluži još puno godina”, napisali su iz Stupčanice.

Još nije poznato ko će sjesti na klupu kao novi trener, ali u narednim danima očekujemo konačnu odluku.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.