7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Bivši general i komandant izraelske vojske Fogel optužio Izrael za kukavičku politiku u Gazi

Bivši general i komandant Južne komande izraelske vojske Tzvika Fogel optužio je izraelske vlasti da su kukavice i kazao da Izrael mora dnevno ubijati po 50 palestinskih boraca sve dok se Palestinci ne predaju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fogel je u intervjuu za izraelske medije oštro kritikovao politiku koju prema blokiranoj Gazi vodi aktuelna izraelska vlast i optužio je da je nesposobna za donošenje odluka.

Izraelske snage su u utorak ubile jednog od komandanata palestinskog pokreta otpora Islamski džihad Bahau Abu al-Atu, a Fogel tvrdi da to ne znaći ništa jer će već dan kasnije njega zamijeniti neko drugi.

- OGLAS -

“Izrael mora svakog dana ubijati po 50 terorista poput Atae. Moramo ih ubijati sve dok ne podignu bijelu zastavu i predaju se svi“, poručio je Fogel.

Tokom zračnih napada u utorak i srijedu izraelska vojska je u blokiranoj palestinskoj enklavi Gazi ubila najmanje 34, a ranila više od stotinu osoba.

Uz posredovanje Egipta, izraelske snage i palestinski pokreti su u četvrtak proglasili prekid sukoba u Gazi, ali situacija u toj regiji je i dalje izuzetno napeta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA