Sport
Dobra vijest za Hajrovića: Zagrebački Dinamo posudio još jednog fudbalera Lokomotivi Nigerijac je ove sezone odigrao 11 utakmica za Modre i zabio tri gola, no kod Nenada Bjelice nije imao mjesto u udarnih 11.
#

Ranije su isto učinili Luka Hujber, Luka Ivanušec, Fran Karačić, Bojan Knežević, Sadegh Moharrami, Marko Lešković i Lirim Kastrati.

Nigerijac je ove sezone odigrao 11 utakmica za Modre i zabio tri gola, no kod Nenada Bjelice nije imao mjesto u udarnih 11.

Najviše minuta je skupio za vrijeme Dinamovih igara u Evropi kada bi Bjelica rotirao sastav, a koncem jeseni ga nije čak bilo ni u zapisniku nekoliko puta.

“Svaki je igrač dobro došao u našu svlačionicu, a Atiemwen je neprijeporno kvalitetan. To je igrač koji može biti još kako iskoristiv na nekoliko pozicija – na oba krila, iza napadača, ali i u veznom redu. Imat ćemo više opcija u napadačkom dijelu igre i sigurno će nam biti pojačanje”, rekao je trener Lokomotive Goran Tomić.

Nigerijski 24-godišnji ofanzivac u Dinamo je stigao u zimu 2019. za 2,65 miliona eura iz Gorice. Njegova posudba u Lokomotivu svakako je dobra vijest za našeg Izeta Hajrovića, s obzirom da mu je Atiemwen konkurencija na poziciji desnog krila.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.