Sport
Dodavali nule na računima kako bi dobijali više novca od UEFA i FIFA: Skandal trese Makedoniju Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalske federacije Makedonije, prenosi portal A1on iz Skoplja.
#

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalske federacije Makedonije, prenosi portal A1on iz Skoplja.

Glavna knjigovođa makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA, vodila duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji, te dijelila zaradu s njima i samo u posljednje dvije godine oštetila budžet FFM za više od milion eura.

Prošle godine u oktobru protiv nje je podnijeta krivična prijava. Mladenovska je tada suspendovana, a nakon toga je dobila otkaz iz FFM gdje je radila oko tri decenije.

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

“Nakon dobijanja krivične prijave u skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gdje je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično djelo. Nakon analize zahtjevane dokumentacije bit će donijeta meritorna odluka tužilaštva”, izjavili su u tužilaštvu za ovaj skopski portal.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.