7 C
Sarajevo
25.04.2024

Stiže medicinska oprema iz Maranella

Ranije ovog mjeseca talijanski proizvođač sportskih automobila Lamborghini pridružio se borbi protiv širenja COVID-19 virusa izradom maski za lice i medicinskih štitnika, a sada se sličnom poslu pridružio i Ferrari. Naime, u Maranellu je upravo započela proizvodnja respiratornih ventila i spojnica za zaštitne maske.

Baš kao i Lamborghini svoj medicinski materijal, i Ferrari je odlučio “markirati” svoje proizvode, premda je u ovom trenutku više riječ o nacionalnom ponosu nego o marketingu.

Termoplastične komponente izrađuju se upotrebom aditivnih tehnologija za proizvodnju i to na odjelu gdje Ferrari izrađuje prototipove budućih serijskih modela. 

- OGLAS -
Ferrari / 

Neke od ventila razvio je poznati proizvođač ronilačke opreme Mares, no sada su prilagođeni specifičnim maskama koje mogu pomoći pacijentima kod respiratornog zatajenja.

U međuvremenu se isporučuje i druga oprema za tvrtku Solid Energy za prenamjenu Decathlon ronilačkih maski za ronjenje u zaštitnu opremu za zdravstvene radnike.

Ferrari planira u narednih nekoliko dana izraditi nekoliko stotina medicinskih predmeta koji će  se distribuirati u  koordinaciji s talijanskom civilnom zaštitom bolnicama u Bergamu, Genovi, Modeni i Sassuolu i Bologni

 

Video: 

Što se tiče ponovnog pokretanja proizvodnje svojih supersportskih vedeta, talijanski proizvođač automobila otkazao je planirano ponovno pokretanje proizvodnje 14. travnja, a postavljen je novi datum 3. svibnja.

Međutim i taj bi datum također mogao biti preskočen ako takve aktivnosti neće biti u skladu s vladinim smjernicama.

(jutarnji.hr)

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA