Sport
Dudić najavio derbi sa FK Tuzla City: Imamo sjećanja iz prve utakmice, ostali smo dužni navijačima Pred nogometašima FK Sarajevo nakon reprezentativne pauze je novi ispit.
#

U Srebreniku će na megdan ekipi FK Tuzla City.

Tuzlaci su u prvom meču ova dva tima ove sezone slavili sa čak 5:1, te će bordo momci imati više da se iskupe, te obraduju svoje navijače.

Susret je najavio šef struke Feđa Dudić. Prvo se dotakao pauze, te govorio o zdravstvenom biltenu.

“Polako se kompletiramo, to je najbitnije. Salčin je u treningu, Avramovski u 'normalnom' treningu, to nas jako raduje. Sa nama je od početka pauze, možemo ga koristiti, a Musa je u završnoj fazi rehabilitacije. On radi individualno po posebnom programu, ali ne možemo još uvijek računati na njega.

Ostali su spremni. Dobro se radilo u pauzi, malo smo poradili u obnavljanju fizičke spreme i taktički smo se spremili za Tuzlu City. Imamo i sjećanja od prve utakmice, ostali smo dužni i sebi i navijačima. Motivisani idemo na utakmicu, a znamo da se radi o jako dobroj ekipi, iako imaju izostanaka u zadnjoj liniji. Prema naprijed su brzi i opasni, te imaju dovoljno kvalitet. Lako kreiraju prilike i daju golove“, rekao je Dudić.

“Nama će nedostajati Varešanović i Čirjak zbog kartona, ali imamo dovoljan broj igrača i svi trebaju iskoristiti svoju šansu“.

Dotakao se i Mustafića te Abubakara koji su dobili šansu protiv Veleža u Gabeli.

“Probat ćemo da izvučemo maksimum iz njih. Pratimo njhove stanje, oni budu najumorniji poslije treninga. Tako je to kada igrač ne prođe pripreme. Prošlu utakmicu dali su nam određenu kvalitetu, dobro smo izgledali zadnjih 15 minuta, pa će i sada dobiti minutažu“, dodao je Dudić.

Meč u Srebreniku igra se od 15 sati.

Pravdu će dijeliti Dragan Petrović iz Banja Luke sa pomoćnicima Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša i Amerom Macićem iz Mostara.

Četvrti sudija je Aleksandar Njegomirović, a delegat Amir Hadžić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.