Sport
Dudić nakon fenomenalne utakmice: "Vidjela se naša vizija, bili smo dosta dobri" Novi šef Stručnog štaba Bordo tima Feđa Dudić bio je prezadovoljan nakon pobjede svoje ekipe...
#

Fudbaleri Sarajeva savladali su u prvom pripremnom susretu za narednu sezonu crnogorsku Iskru Danilovgrad sa uvjerljivih 7:1.

Novi šef Stručnog štaba Bordo tima Feđa Dudić bio je prezadovoljan nakon pobjede svoje ekipe.

“Ovo je bio pun pogodak, utakmica na Koševu pred otvorenim tribinama. Ovo danas ne bi bilo ovako da se igralo u Butmiru. Mislim da možemo biti zadovoljni načinom na koji Sarajevo igra. Tačno se vidjela ona vizija kako treba da se igra što sam i rekao prije dva-tri dana za klupsku stranicu gdje sam naglasio da ćemo težiti dobrom posjedu i tranziciji po izgubljenoj lopti, ali i reakciji igrača. Mislim da je to dosta dobro bilo danas. Pogotovo smo to vidjeli prvo poluvrijeme, jer su igrali igrači koji su u klubu duže i dobro se poznaju. Mada, imali smo jedan propust u pasu, ali ako hoćeš da igraš ovako visoko i rizično moraš biti svjestan da će biti nekih grešaka”, rekao je Dudić.

Osvrnuo se i na furiozno drugo poluvrijeme te nastup novajlija u Bordo timu.

“Drugo poluvrijeme, šest novih igrača. Međutim, metodologija izlaska na presing bila je na dosta dobrom nivou. Opet, neke situacije u pasu gdje smo pogriješili i dozvolili protivniku da kreira i postigne gol i još jednu situaciju su imali koju je Belmin dobro odbranio. Sve u svemu, pored sedam golova još par prilika na našoj strani”, jasan je Dudić, a potom dodao:

“Ono što je dobro je što dolazimo u završnicu s puno igrača jer to i hoćemo. Kad radiš prssing na protivničkoj polovini onda imaš mogućnost da dolaziš u završnicu s tri-četiri-pet pa i šest čak igrača. Pogotovo je to bilo vidljivo kod šestog gola. Ekipa Iskre je krenula s centra, uzeli smo loptu i s četiri-pet igrača došli u završnicu i faktički jedan prelijep gol.”

Dudić ističe kako Iskra nije nimalo lagan protivnik.

“Za prvu utakmicu jako dobro. Bitno je da usvajaju ono što ja hoću. Hvalio sam ih kako rade. Tek smo na početku, ne treba da nas zavara ovo, ali ipak, Iskra za 14 dana igra prvu službenu utakmicu u Konferencijskoj ligi tako da sigurno, protivnik nije baš bezazlen”, rekao je Dudić.

Posebno je istakao novajlije, Mulahusejnovića i Džafića.

“Jedna dobra utakmica kao podstrek za dalje, ali euforije nema. Kakva euforija, prijateljska je utakmica, ali sigurno dobar podstrek”, ističe Dudić, koji se potom osvrnuo i na Makedonca Danijela Avramovskog:

“Avramovski, povreda, još nije spreman za utakmicu. Njega očekujemo za sedam do deset dana na treningu. Kod Aničića smo napravili preventivu, on će od prvog sljedećeg treninga biti s ekipom unutra.”

Posebno je trener Bordo tima zadovoljan današnjom podrškom navijača na Koševu.

“Apsolutno, od prvog pasa se vidjelo da oni podržavaju ove momke. Čak i kod pogrešnog pasa i gola Iskre nisam čuo negodovanje i mislim da tako treba. Tako možemo samo rasti i mi kao ekipa, klub. Molim samo za podršku 90 minuta, pa ako smo zaslužili zvižduke, neka zvižde meni prvom. Vidjeli smo aplauze koji su rekli svoje i mislim da danas ko god je bio na utakmici može zadovoljan otići kući”, zaključio je Dudić.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.