10 C
Sarajevo
23.04.2024

Trivić: Školska godina u RS-u završava sredinom juna

Roditeljima i učenicima je poručila da ne brinu jer će se njihov online rad ocijeniti i svi će imati zaključne ocjene kao i u redovnom školovanju.

Trivić je kazala kako je Ministarstvo prosvjete i kulture predložilo Vladi RS uputstvo za vrednovanje nastave na daljinu.

“To u konkretnom slučaju znači da će učenici biti ocijenjeni i da će biti vrednovan njihov angažman. To će se vršiti putem pismenih testova, pisanja eseja ili prezentacija. Svi nastavnici vode evidencije i na sedmičnom nivou nas izvještavaju. Ukoliko bude onih učenika koji ne budu zadovoljni s vrednovanjem znanja na ovaj način omogućit će im se polaganje razrednog ispita pred komisijom”, kazala je Trivić.

- OGLAS -

Naglasila je kako im je na prvom mjestu zdravlje učenika kojima je poručila da budu aktivni, da rade svoje zadatke, a da sve što ih zanima pitaju svoje nastavnike.

Na pitanje novinara da li se razmišljalo o dodjeli jednokratne pomoći i nastavnom osoblju, Trivić je kazala da do toga neće doći jer je poseban pomoć namijenjena za one koji su radili u otežanim situacijama i uslovima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA