Sport
Džeko: Nakon duže vremena osjeti se pozitivna atmosfera, dat ćemo sve od sebe Fudbalsku reprezentaciju BiH sutra u Zenici očekuje bitan susret u okviru 5. kola UEFA-ine Lige nacija. Zmajevi će za protivnike imati selekciju Crne Gore.
#

Tim povodom medijima su se na današnjoj press konferenciji obratili selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko.

Kapiten se osvrnuo na stanje i atmosferu među Zmajevima.

“Ne bi valjalo da nismo spremni i svjesni šta nam ovo znači. Momci su spremni, dobro se radilo i treniralo. Sigurno da nam je prije svega drago da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Ovisimo sami o sebi, igramo pred našim navijačima i znamo šta nam pobjeda može donijeti. Sigurno da smo spremni”, rekao je Džeko.

Da li je atmosfera onakva kakva treba biti?

“Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje gdje se osjeća pozitivna energija. Mislim da u zadnje vrijeme situacija nije bila takva. Dosta se negativne atmosfere stvorilo oko reprezentacije. Da li zbog selektora, predsjednika, Džeke, Pjanića… I pored toga ekipa je napravila rezultate, stadion je rasprodat i ovo kada vas vidim znači da ide na bolje. I kada je teško i kada nije, kada uzmemo u obzir da imamo mnogo mladih igrača pozitivna atmosfera pomaže. Nije to što može donijeti 100% pobjedu, mi ćemo dati sve od sebe na terenu, a navijači na tribinama”, ističe Džeko.

Džeko je imao jake duele sa Vujačićem i Tomašovićem, kakvu utakmicu kapiten očekuje sutra?

“Utakmica kao utakmica je bila generalno teška. Što se tiče mog individualnog performansa sigurno da nisam bio na 100% u toj utakmici. Ekipa je opet odigrala korektnu utakmicu gdje smo kontrolisali tu utakmicu do tog nesretno primljenog gola. Mora se reći da bi šut Marušića Šeha uhvatio bez problema. Ipak, kada se sagleda sve Crna Gora je imala šanse i rezultat je najrealniji. Sutra isto tako očekujem tešku utakmicu jer Crnogorci imaju šansu, znaju šta im znači ovaj meč i mogu biti prvi. Mislim da njima ne odgovara remi, to je moje mišljenje i možda očekujem da malo budu više ofanzivniji. Ne znam da li će se braniti i čekati prekide, da li da idu na kontre, ali sigurno da neće biti lagana utakmica. Osjećam se mnogo bolje fizički sada nego u Crnoj Gori”, rekao je Džeko.

Imali smo onakav navijački razvoj kada je u pitanju “burek sa sirom”, da li navijači mogu nastaviti u istom ritmu?

“Poštovanje je veliko među navijačima i ne mislim da će sutra biti drugačije. Očekujem podršku s tribina i respekt prema Crnogorcima. Na terenu 90 minuta nema prijatelja, tako da…”, rekao je Džeko.

Meč između selekcije Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se sutra na Bilinom Polju u Zenici sa početkom od 20 sati i 45 minuta.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.